ADAC vergeleek de prijzen van skipassen in 2011/2012

Prijzen van skipassen in de Alpenlanden vergeleken

ADAC vergeleek de prijzen van skipassen in 2011/2012Wie goedkoop wil skiën moet naar Duitsland. Zo blijkt uit onderzoek van de Duitse vereniging ADAC (Duitse ANWB). ADAC heeft de skiprijzen van de Alpenlanden Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië vergeleken. In het Duitse Oberammergau betaal je voor een 6-daagse skipas 83 euro (de goedkoopste).

De goedkoopste 6-daagse skipas in Frankrijk is van het skigebied Les Portes du Mont Blanc in Megève(€ 134,20). Wil je liever naar Oostenrijk, dan betaal je € 99,- voor een 6-daagse skipas in Zwölferkopf in Pertisau aan de Achensee. De beste aanbieding van Zwitserland is: € 148,- in Bruson in Walliser Quatre Vallées. In Italië ski je het goedkoopst in Monte Bodone bij Trento.

De vergelijkingen zijn ook gemaakt voor dagpassen. Zie de afbeelding hieronder. Alle skigebieden met pistes meer dan 15 km zijn in dit onderzoek meegenomen. Aan de andere kant is er niet onderzocht wat je dan precies voor deze prijs krijgt. Het is uit de grafiek niet af te leiden hoeveel km piste je krijgt en wat de kwaliteit van de pistes is.

Natuurlijk moet je ook nog kijken naar de prijs van je accommodatie, van het eten en van de reis. De skipas is 'maar' een deel van de totale wintersportprijs.

ADAC vergeleek de prijzen van skipassen in 2011/2012

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!