Het bergdorpje Crévoux in de Franse Alpen ontving een prijs

Prijzen voor duurzame projecten in de Alpen

Het bergdorpje Crévoux in de Franse Alpen ontving een prijsHet secretariaat van de Alpen Conventie heeft een ondersteuningsprogramma opgezet voor duurzame projecten in het Alpengebied. Voor de eerste keer zijn er nu prijzen uitgereikt aan zeven projecten.

Het doel van de Alpen Conventie is het beschermen van de natuur en het stimuleren van duurzame ontwikkeling in het Alpengebied. 39 Projecten uit Italië, Frankrijk, Zwitserland, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland en Nederland hadden zich aangemeld voor de competitie van het ondersteuningsprogramma.

Een eerste prijs van 10.000 euro voor projecten van gemeentes met minder dan 500 inwoners ging naar het Franse Crévoux. Daar is een project opgezet met elektrische fietsen waar de 135 inwoners gebruik van kunnen maken om zich in de bergen te verplaatsen. Toeristen mogen ook gratis gebruik maken van de fietsen. Een tweede prijs van 5.000 euro ging naar de Franse organisatie Empreintes 74. Deze organisatie maakt samen met scholieren korte films over het leven in de bergen.

Andere prijzen gingen naar het Italiaanse Carcoforo voor de toeristische ontwikkelingen in een voormalig industrieel gebied en naar het eveneens Italiaanse Veglio voor een werkproject voor lokale jongeren. Andere projecten uit Italië vielen ook in de prijzen. Donne di Montagna kreeg een eerste prijs voor het in ere herstellen van traditionele ambachten. Hiervoor kreeg ook Legambiente Verona een prijs, daar wordt een oude stenen weg gerestaureerd. Als laatste ontving het Oostenrijkse St. Stefan im Gailtal een prijs voor hun project ter bewustwording van het belang van water. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!