reparatiecentrum RAB Lowe Alpine

RAB en Lowe Alpine openen reparatiecentrum in Nederland

De Britse outdoormerken RAB en Lowe Alpine hebben een was- en reparatiecentrum geopend in Nederland. In dit centrum, in Leusden, kan je terecht met je GORE-TEX artikelen, jassen, rugzakken, slaapzakken en andere spullen om ze te laten repareren of professioneel te laten wassen.

Je outdooruitrusting kan soms meer zijn dan zomaar een jas. De rugzak of de jas die je droeg tijdens een bijzondere reis, is vaak en tastbare, en daardoor dierbare herinnering aan een bijzonder avontuur. En dan wil je die jas, die rugzak of die slaapzak natuurlijk zo lang mogelijk bewaren. Spullen maken die lang meegaan, is al lang het onuitgesproken motto van RAB. Maar spullen maken die helemaal onverwoestbaar zijn, is helaas niet mogelijk. Het kan zijn dat er wel eens iets scheurt. Maar je kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet een hele jas om één scheurtje weg moet gooien. De rest van de jas kan immers nog prima mee! Zonde om die jas dan weg te gooien, je kan 'm beter repareren. Daarom heeft RAB de afgelopen jaren een was- en repareerservice ontwikkeld, sterker nog: een van de eerste dingen die het merk ontwikkelde, was een reparatiecentrum waar kapotte spullen weer gerepareerd konden worden. Immers, dankzij goede, kwalitatieve reparaties blijft je donsjas warm, je harshell waterdicht en kan je rugzak nog net zo veel gewicht dragen. 

En nu is er niet alleen zo’n reparatiecentrum in het Verenigd Koninkrijk, maar komen er veel meer. Ook in Nederland. Matt Clarke, hoofd van Customer Experience bij het moederbedrijf van de merken legt het uit: “Regelmatig onderhoud aan technische outdoorproducten is belangrijker dan ooit in de wereld van vandaag. Als merk willen we dat producten zo lang mogelijk blijven presteren. Onze servicecentra zijn ontworpen om een ​​goede klantervaring te bieden. Er was al een goedlopend service-center in het Verenigd Koninkrijk, maar we willen onze service wereldwijd aanbieden. Als we dat doen, wordt het voor klanten makkelijker om voor hun uitrusting te zorgen en die lang te bewaren. En als ze om wat voor reden dan ook niet kunnen vinden wat ze zoeken en onderweg hulp of advies nodig hebben, staan ​​de ervaren Service Center-teams klaar om hen te helpen en te ondersteunen.”

Met de reparatiecentra hopen RAB en Lowe Alpine niet alleen ervoor te zorgen dat jij langer van je spullen kan genieten, het is ook een manier om bij te dragen aan een beter milieu. Want als je een kapotte jas niet weggooit, maar repareert, scheelt dat ook een berg afval. En daar blijft het niet bij. Een product repareren is minder belastend voor het milieu dan een heel nieuw product maken. Er zijn namelijk minder machines en veel minder grondstoffen voor nodig. En over grondstoffen gesproken, mocht het zo zijn dat een jas die binnenkomt toch niet meer gerepareerd kan worden en vervangen moet worden, dan kunnen de mensen van RAB en Lowe Alpine ervoor zorgen dat de kapotte spullen gerecycled kunnen worden. Spullen als dons, kunnen namelijk goed hergebruikt worden.

Milieuvriendelijk wassen

Bij zulke service hoort ook een goede wasserette. De twee merken hebben hun wasserettes in de afgelopen jaren geperfectioneerd met steeds milieuvriendelijkere technieken en wasmiddelen. Al met al zijn de was- en reparatieservice van RAB en Lowe Alpine dus een grote stap richting een veel milieuvriendelijkere outdoorindustrie. En dat veel mensen daar graag gebruik van maken, is te merken, want alleen al in het afgelopen jaar werden 7000 items gewassen en honderden spullen gerepareerd. 

Daarmee barstte het Engelse servicecenter bijna uit haar voegen en dus is het tijd voor extra filialen. En ook dat is eigenlijk milieuvriendelijker. Want nu hoeft jouw jas niet helemaal naar Engeland voor alleen een kapotte rits, maar kan die veel dichter bij huis gerepareerd worden. En dat scheelt ook weer uitstoot. 

 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?