Fotocredit NPS

Recordaantal bezoekers 100-jarig Glacier National Park

Fotocredit NPSIn 2010 bestond het Glacier National Park in Montana 100 jaar en dat werd gevierd. Dankzij veel aandacht voor het park en diverse evenementen kwamen er afgelopen jaar ruim 2 miljoen mensen naar het park.

Glacier National Park is een spectaculair, ongerept natuurgebied met gletsjers, ruwe bergpieken (boven de 3000 meter), vele meren en watervallen, bossen en weides met prachtige bloemen.

Er komen veel dieren voor, zoals bevers, otters, berggeiten, dikhoornschapen en elanden. Ook is het park een van de laatste gebieden in de USA waar de enorme grizzlybeer nog in het wild voorkomt.

Tijdens de laatste ijstijd hebben enorme gletsjers, soms wel bijna een kilometer dik, delen van de Rocky Mountains weggeschuurd. Daardoor werden diepe valleien en scherpe bergranden gevormd. Aan het einde van de ijstijd begonnen de lager gelegen gletsjers te smelten, en vormden zich grote bergmeren op de plaatsen waar zich eerst de gletsjers bevonden. Tegenwoordig bevinden zich nog ongeveer 50 gletsjers in het park; de grootste daarvan is Grinnell Glacier.

Bron: ouramazingplanet.nl en ontdek-amerika.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!