Reddingshelikopter Christoph 46. Foto DRF Luftrettung

Reddingshelikopter geborgen na mislukte landing in Oberwiesenthal

Reddingshelikopter Christoph 46. Foto DRF LuftrettungOp zondag 26 januari 2014 is een reddingshelikopter bij een reddingsoperatie van een ski-ongeluk in Oberwiesenthal in het Ertzgebergte (Zuid-Duitsland) in problemen gekomen. De helikopter is daarbij flink beschadigd, maar niemand raakte gewond. De helikopter is inmiddels geborgen.

De piloot van de reddingshelikopter had de heli op de skipiste bij het dalstation in Oberwiesenthal geparkeerd om een gewond meisje te redden. Maar even later begon de helikopter met roterende bladen over de sneeuw naar beneden te schuiven. Dertig meter verder kwam deze tot stilstand tegen een sneeuwscooter, waar gelukkig niemand op zat. Een van de rotorbladen is afgebroken toen deze tegen een verkeersbord aankwam.

Veel mensen zagen het de glijpartij gebeuren. Het was namelijk het eerste weekend van dit seizoen dat er genoeg sneeuw lag om te kunnen skiën, dus het was druk op de piste. Het verwonde meisje is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een van de wintersporters maakte onderstaand filmpje:

De helikopter is afgelopen maandag geborgen. De rotorbladen zijn er eerst afgehaald en daarna is de helikopter met een hijskraan op een dieplader getild. De heli is vervoerd naar Baden-Baden waar deze gerepareerd wordt. Hoe lang dit duurt en wat het gaat kosten is nog onbekend.

Reddingshelikopter Christoph 46. Foto DRF Luftrettung

Reddingshelikopter Christoph 46. Foto DRF Luftrettung

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!