Restauratie kabelbaan Untersberg afgerond

Na ongeveer 10 weken te hebben stilgestaan is de ‘Unterbergsbahn’ zaterdag 25 juni 2016 weer in beweging gekomen. De kabelbaan net buiten Salzburg brengt bezoekers weer met plezier naar de top van de Untersberg zodat wederom kunnen genieten van het uitzicht.

Volledig vernieuwd

Het bergstation, dat in 1961 werd opgetrokken, had inmiddels een respectabele leeftijd bereikt en begon langzaam in verval te raken. Daarom werd in april 2016 besloten om dit station grondig aan te pakken. Het kreeg een frisse entree, een modern dak en ook werd een nieuw restaurant ingericht. Met de restauratie was ongeveer 500.000 euro gemoeid, maar hier blijft het in de toekomst niet bij. In de komende anderhalf jaar zal nog eens 2.500.000 worden geïnvesteerd in nieuwe gondels en in het opknappen van het dalstation.

Flinke vertraging

De werkzaamheden zijn nu voltooid, maar hebben wel flinke vertraging opgelopen. De directeur van de Unterbergsbahn, Winfried Wagner, legt uit waarom: “In mei is veel sneeuw gevallen en zijn de steigers bevroren. Hierdoor heeft het project dagen stilgelegen. Zelfs in juni werkte het weer niet mee en waren er windstoten tot wel 90km per uur. Door deze ongunstige weersomstandigheden hebben we ongeveer 4 weken verloren.” Bezoekers aan de stad Salzburg mogen blij zijn dat de herstelwerkzaamheden nu zijn afgerond: een uitstapje naar de huisberg van de stad is een must voor iedere toerist!

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.