‘Revolution am Berg’ in Laax

Laax in het Zwitserse kanton Graubünden zal deze winter een wereldprimeur beleven op het gebied van kabelbanen. De Lavanidas – Fuorcla Sura baan zal de eerste stoeltjeslift ter wereld worden waarvan de stoeltjes 45 graden kunnen draaien. Hierdoor kijken de wintersporters niet meer tegen de ruggen van hun voorgangers aan, maar hebben zij vrij zicht op het berglandschap.

De baan in Laax is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bartholet Maschinenbau AG en Porsche Design Studios. Naast de functie dat de stoeltjes 45 graden kunnen draaien wordt de baan eveneens uitgerust met zonnepanelen, waardoor de baan klimaatneutraal wordt en door het ontwerp kunnen de passagiers nog comfortabeler de berg op.

Naast de Lavanidas – Fuorcla Sura kabelbaan wordt in Laax eveneens de Treis Palas – Crap Masegn baan geopend, die een topsnelheid van vijf meter per seconde kan halen. In Laax spreekt men vanwege de opening van deze twee ultramoderne kabelbanen zelfs van een ‘Revolution am Berg’.Foto’s vind je op de Facebookpagina van Laax.

Bekijk hier een filmpje van de nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift in werking.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?