Rijnzwemmer zwemt Zwitserland uit richting Nederland

Vanochtend om zeven uur is de Zwitserse zwemmer Ernst Bromeis begonnen aan zijn zevende etappe van zijn 1230 kilometertocht over de Rijn. Bromeis zal vandaag de grens van Duitsland bereiken. De reis begon bij de oorsprong van de Rijn in Graubünden en de planning is dat hij op 31 mei 2012 in Hoek van Holland, bij de monding van de rivier aankomt.

De fanatieke zwemmer en sportleraar zwemt momenteel langs de Bodensee om na 20 kilometer aan te komen in Konstanz. Ernst heeft in totaal al ongeveer 180 kilometer gezwommen. Het is niet alleen een hele zware reis, maar ook een hele mooie. Zo zwom Ernst zijn eerste dagen tussen de hoge bergen in Zwitserland.

5de etappe

Op 6 mei was het aandoen van de droge wetsuit al vermoeiend voor Ernst en hij moest het water nog in voor zijn langste dag tot nu toe. Op zijn vijfde etappe moest Ernst namelijk 48 kilometer zwemmen op de grens van Oostenrijk en Zwitserland richting St. Margrethen. Hij kon aan het begin van de dag nog wel met de rivier meedrijven.

Toen de zwemmer aankwam bij een splitsing moest hij kiezen of hij via de originele Rijn of via de nieuw aangelegde Rijn zijn tocht zou vervolgen. Hij koos voor het laatste omdat de nieuwe Rijn een bredere stroming heeft. Hierdoor werd de rest van de dag minder zwaar omdat Ernst volop gebruik kon maken van de stroming. Hij kon hierdoor bijna moeiteloos kilometers maken en kwam al snel aan bij de Bodensee.

6de etappe

Gedurende zijn zesde etappe op 7 mei kreeg Ernst veel last van de kou en dit zorgde voor de nodige gezondheidsproblemen. De weersomstandigheden leken er ook niet beter op te worden. Dus na de eerste paar kilometers werd besloten dat Ernst voor nu even niet meer verder kon. Hij werd toen met de auto naar Hotel Bad Horn gebracht, dichtbij de Zwitserse stad Arbon, waar hij een warme douche kon nemen. Dit deed hem zoveel goed dat hij gelijk kon doorzwemmen naar Romanshorn zonder verdere onderbrekingen. Zelfs een hagelstorm kon hem niet stoppen. 

 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)