Salzburger festspiele bestaan 90 jaar

De Salzburger Festspiele bestaan dit jaar 90 jaar. Het jaarlijkse festival wordt al sinds 1920 gehouden en geldt als een van de belangrijkste opera- en theater festivals van Europa. De kwaliteit van de opgevoerde stukken is hoog en worden opgevoerd door gerenommeerde internationale gezelschappen en artiesten.
Op 22 augustus 1920 werd de eerste editie van het festival gehouden met de opvoering van Hugo von Hofmannsthal’s toneelstuk ‘Jedermann’. Sinds 1922 maakte ook de opera deel uit van het festival. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag het festival zo goed als stil. Na 1945 begon het opnieuw en groeide het festival uit tot het grootse festival dat het vandaag de dag is. Als je het festival wilt bezoeken, is vroeg reserveren van kaartjes een must, veel voorstellingen zijn al maanden voor aanvang uitverkocht.

Speciaal voor het 90-jarig bestaan zijn er in de hele stad evenementen, optredens en tentoonstellingen. Het thema van 2010 is mythologie. Een van de hoogtepunten in het operaprogramma is de versie van Hofmannsthal's antieke tragedie Electra van Richard Strauss. Ook in het theaterprogramma komt het thema terug. Zie voor het complete programma de website.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer