Samuel Volery: Een waaghals in de bergen

Een moderne vorm van koorddansen die tegenwoordig als sport wordt uitgevoerd is slacklinen. Eén van de vele varianten van slacklinen is het uitoefenen van de sport boven water, ook wel waterlinen genoemd. De Zwitser Samuel Volery is een waaghals die dit vaak doet. Boven de Voralpsee in St. Gallen vestigde hij een nieuw wereldrecord waterlinen door in 34 minuten over een lijn van 370 meter lang boven water in het gebergte te lopen.

Waterlinen

Het lopen op een lijn over water is een van de vele variëteiten die slacklinen biedt, zoals longlines, highlines of jumplines. Onder fanatieke slackliners wordt waterlinen gezien als ‘koningsdiscipline’. Dit heeft te maken met het feit dat het wateroppervlak onder de lijn beweegt waardoor een optisch oriëntatiepunt ontbreekt. Dit maakt het veel lastiger dan de andere varianten van slacklinen. Bovendien is de waterlijn bijzonder lang. Wat het ook moeilijk maakt is dat als de slackliner eenmaal op de lijn staat, deze enorm gaat trillen waardoor het nauwelijks mogelijk is om de lijn weer stil te krijgen. Waterlinen vereist dus opperste concentratie van de slackliner.

Nieuw wereldrecord

Toch weerhoudt dit alles de Zwitserse slackliner Samuel Volery er niet van om deze moeilijke sport te beoefenen en kan hij blijkbaar goed omgaan met grote uitdagingen. De slackline pro van uit Zürich vestigde afgelopen oktober nog een nieuw record op de highline: hij liep over een 477 meter lange lijn op een hoogte van 2000 meter. Dit is echter nog niet alles, want recent kon hij dit succes herhalen op een waterlijn op de Voralpsee in St. Gallen. Hij vestigde een nieuw wereldrecord waterlinen door in 34 minuten over een lijn van 370 meter lang boven water in het gebergte te lopen: “Elke keer weer kwam er een windvlaag, waardoor ik maar telkens een paar seconden pauze kon nemen. Meerdere malen viel ik bijna. Het was zeker niet makkelijk in deze omstandigheden, dus ik geniet er nog meer van dat het toch gelukt is”, aldus Volery.

Bekijk hier het filmpje waarin Volery het nieuwe wereldrecord vestigt:

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden