William en Kate op het balkon van Buckingham Palace

Schotland wil William en Kate als ski-ambassadeurs

William en Kate op het balkon van Buckingham PalaceDe vereniging van Schotse skigebieden vraagt prins William en zijn vrouw Catherine om hun ambassadeur te worden. Het vorig jaar getrouwde paar houdt van wintersport, en na een matige sneeuwwinter kunnen de skigebieden in de Schotse Hooglanden wel wat extra promotie gebruiken.

Deze winter werden de hertog en hertogin van Cambridge, zoals hun officiële titel luidt, nog gespot op een piste in de Alpen. Maar toen ze kort geleden een tijdje in het Schotse heuvelgebied Cairngorms verbleven zonder daar de skihellingen te benutten, was de lokale ski-industrie erg teleurgesteld. Daarom stuurt de overkoepelende organisatie Ski Scotland het paar nu een officieel verzoek.

"We vragen de hertog en de hertogin om hun steun, zodatzij kunnen helpen met het naar buiten brengen van onze boodschap dat Schotland fantastische skigebieden heeft", zegt Heather Negus, voorzitter van Ski Scotland, tegen een Schotse krant. "Onze klanten zijn zeer tevreden, en de mogelijkheden voor off-piste skiën zijn vergelijkbaar met die in de Alpen."

Op dit moment zijn enkele van de vijf Schotse skigebieden nog open, vanwege de late sneeuwval in april. Over de hele winter gezien was 2011-2012 echter een mager seizoen. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden