Schotse Hooglanden

Schotse hooglanden

Schotse Hooglanden

tips tegen muggen
Nieuws - 14 apr 2022

Sommige berggebieden zijn berucht om de muggen. Zeker in de Schotse hooglanden en Scandinavië vliegen 's zomers zwermen muggen rond. Hoe ontwijk je die?

Wandelvakantie schotse hooglanden
Reportage - 28 sep 2020

Wij bezochten de Schotse Northwestern Highlands ten noordwesten van Inverness. Het landschap wordt gekenmerkt door ruige tot 1100 m hoge bergen: munro's.

3 munros voor beginners
Nieuws - 15 apr 2019

In Schotland is het een sport om zoveel mogelijk munro's te beklimmen. Deze drie munro's zijn goed om te beginnen.

Place of the Gaels
Nieuws - 29 nov 2017

Schotland is een waar walhalla voor wintersporters. Wat gebeurt er daar een team Amerikaanse bergsporters naartoe gaat?

Ben Nevis
Nieuws - 22 nov 2017

​Een maand lang elke dag dezelfde berg beklimmen. Andy Cole beklom een maand lang dagelijks de Ben Nevis. Als therapie en voor het goede doel.

Nieuws - 5 jan 2017

​Een Nederlandse wandelaar, een man van 54, wordt vermist. Hij was op wandelvakantie, er is al acht dagen niets van hem vernomen. Ongeveer 40 kilometer van de stad Inverness is hij voor het laatst gezien

Wandelen in Schotland. door Bert Vonk
Reportage - 9 sep 2016

​De nationale parken Loch Lomond & The Trossachs en Cairngorms met de noordelijk daarop aansluitende Speyside liggen in de Grampian Mountains, de bergrug die zich van zuidwest naar noordoost door centraal Schotland uitstrekt. Beide parken zijn een eldorado voor hillwalkers. Door het dal van de Spey River loopt het beroemde langeafstandswandelpad The Speyside Way van Buckie naar Kincraig. 

Blog - 17 feb 2016

Februari. Vanuit Charleroi Brussels-South vliegen we met Ryanair naar Prestwick, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Glasgow. Dit weekend willen we de Ben Nevis beklimmen, met z’n 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws - 18 jan 2016

Twee bergbeklimmers zijn afgelopen weekend in de Schotse Hooglanden verongelukt. In de buurt van Glencoe op de 1106 meter hoge Stob Coire nam Beith werden de lichamen door twee andere klimmers gevonden.

Promotiefoto James Bond
Reportage - 28 okt 2015

Engelands beroemdste geheim agent James Bond is regelmatig in de bergen te vinden. Maar waar? Wij zetten de meest spectaculaire Bond-scènes op een rij.

Foto via wikipedia
Nieuws - 14 okt 2015

De Schotse autoriteiten zijn aan het nadenken om meerdere wilde dieren zoals de wolf uit te zetten in de natuur. Veel van deze dieren leefden van oorsprong al in de ruige natuur van Engeland en Schotland, maar zijn door de jacht compleet uit het gebied verdwenen.

©Kichatna Mount Huntington
Nieuws - 13 mrt 2014

In de eerste helft van maart hebben klimmers drie routes op verschillende bergen voor het eerst in de winter afgelegd.

Pagina's

Abonneren op Schotse Hooglanden