Het skigebied CairnGorm in Schotland

Schotse skigebieden willen meer wintersporters

Het skigebied CairnGorm in SchotlandOm tijdens het komende wintersportseizoen meer wintersporters te trekken, hebben vijf skigebieden in Schotland verbeteringen aangebracht en bijzondere trekpleisters ontwikkeld. Zo kun je in Glencoe in zogenoemde hobbit houses verblijven tijdens je wintersportvakantie.

De hobbit houses zijn een soort blokhutten die in het landschap zijn gebouwd. Er zijn tien van zulke huisjes te huur. Daarnaast komt Glencoe met een nieuwe skischool en korting op een skipas als je een midweek boekt. Sneeuwkanonnen moeten ervoor zorgen dat het gebied al in december kan openen.

Het skigebied CairnGorm heeft ervoor gezorgd dat wintersporters sneller en makkelijker de berg op kunnen. Verwarming van een ingang van de skilift moet ervoor zorgen dat het railsysteem sneller ontdooid is. Ook zijn er verbeteringen aangebracht bij het verhuur- en ticketgedeelte, zodat de doorstroming beter gaat.

Glenshee heeft geïnvesteerd in een nieuwe stoeltjeslift en voor beginnende skiërs is er nu een groter skigebied. Ook zijn er 200 nieuwe set verhuurski's. Ook Nevis Range heeft geïnvesteerd in de materiaalverhuur, zodat via internet het materiaal al te reserveren is. Je kunt in het gebied nu ook oefenen met lawinepiepers.

The Lecht hoopt het komende wintersportseizoen ook snowboarders te trekken, er is daar namelijk een nieuw snowboardgebied gekomen. Daarnaast zal The Lecht dit jaar hun unieke magic carpet skilift afdekken, zodat die 's ochtends eerder in gebruik kan worden genomen. De magic carpet is een soort transportband waar beginnende skiërs alleen maar op hoeven te staan om naar boven vervoerd te worden. 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis