Seefeld klaar voor kerstvakantie en Olympische Spelen

De hevige sneeuwval van de afgelopen dagen heeft in Tirol gezorgd voor 100-120 cm verse sneeuw. Wie in de kerstvakantie afreist naar Olympiaregion Seefeld, kan zich te goed doen aan perfect geprepareerde pistes en langlaufloipen. Ook legt Seefeld de laatste hand aan de voorbereidingen van de eerste Olympische Spelen voor Jongeren, die van 13-22 januari 2012 plaatsvinden in Seefeld en Innsbruck.

Enkele dagen voor de aanvang van de kerstvakantie verkeren de pistes en langlaufloipen in Olympiaregion Seefeld in perfecte conditie. Ondanks de verse sneeuw wordt er ook gebruik gemaakt van kunstsneeuw om optimale sneeuwcondities te garanderen. Seefeld maakt zich tevens op de voor eerste Olympische Spelen voor Jongeren van 13-22 januari 2012. In Seefeld vinden de onderdelen biatlon, noordse combinatie, cross country skiën en schansspringen plaats. De andere onderdelen worden georganiseerd in Innsbruck en Kühtai. Het is de derde keer dat Tirol gastheer is van de Olympische Spelen.

Nederlandse deelnemers

Achttien Nederlandse jongeren (14-18 jaar) hebben zich geplaatst voor de eerste Olympische Spelen voor Jongeren. Het onderdeel langebaanschaatsen is met vier Nederlandse deelnemers het beste vertegenwoordigd. Voor alle Nederlandse deelnemers en disciplines: www.nocnsf.nl/jos2012. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!