Servië steeds populairder voor actieve vakanties

Servië. Foto Sjors ProvoostServië profileert zich steeds meer als aantrekkelijke bestemming voor natuurvakanties en aktieve vakanties. Zo kan je fietsen door de grootste rivierkloof van de Donau, wandelen of bergbeklimmen in een van de vele nationale parken of natuurreservaten, of kanovaren en raften op de bergrivieren van Servië. 

Servië telt vele nationale parken en natuurreservaten die zich uitstekend lenen voor wandelvakanties. In de Nationale parken Fruska Gora, Tara, Kopaonik en Djerdap zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes tot enkele tientallen kilometers lang. De meer avontuurlijk ingestelde wandelaars kunnen tevens terecht in het door UNESCO beschermde Golija biossfeer reservaat, of in de dunbevolkte Stara Planina, een van de meest ruige en ongerepte gebieden van Servië op de grens met Bulgarije.

Wintersporters kunnen eveneens in Servië terecht. Het bekendste en grootste wintersportgebied van Servië is Kopaonik, in het zuiden van Servië, dat tevens een nationaal park is. Dit skigebied heeft skipistes met een totale lengte van 44 km en telt 22 skiliften. De meeste hellingen liggen op een hoogte tussen 1650 en 2000 meter.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer