Skibril op Franse piste. Foto Fenneke Visscher

Skibril het meest kwijt of beschadigd tijdens de wintersport

Afgelopen wintersport is er weer veel bagage beschadigd, zoekgeraakt of gestolen. Een van de verzekeringsmaatschappijen heeft een top 10 samengesteld van alle voorwerpen die tijdens de winterperiode zijn geclaimd op de reisverzekering.
                            
De lijst wordt aangevoerd door de bril. Brillen en zonnebrillen worden tijdens de wintersport intensief gebruikt. Zo blijkt bijvoorbeeld uit eerder onderzoek dat 73% van de wintersporters een zonnebril meeneemt op de piste. Brillen zijn kwetsbare voorwerpen die bij een valpartij al snel beschadigen.
 
Er is een lichte toename te zien in het aantal geclaimde wintersporthelmen. In steeds meer landen is het dragen van een helm verplicht. Naast kinderen dragen nu ook steeds meer volwassenen een helm op de piste. De toename blijkt ook uit eerder onderzoek eind 2010, waaruit blijkt dat 26% van de wintersporters aangeeft een helm te dragen ten opzichte van 22% in 2009.

Meer nog dan voor bagageschade worden tijdens de wintervakantie kosten voor blessures gedeclareerd op de reisverzekering. Tijdens de wintersportperiode betreft het vooral blessures aan knieën, polsen, benen en enkels. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

18% van de wintersporters heeft wel eens iets verloren in de lift. Meestal zijn dat skistokken (10%). Het feit dat skistokken niet in de top 10 terugkomen, geeft echter aan dat de meeste wintersporters hun stokken ook weer terugvinden. Ook handschoenen/muts (8%), ski-/zonnebril (4%) laat men wel eens vallen uit de lift.
 
Winterschade top 10

1. Bril 19%
2. Koffer/tas 10%
3. Kleding 9%
4. Camera 9%
5. Mobiele telefoon 7%
6. Portemonnee/geld 6%
7. Sieraden 6%
8. Ski's 5%
9. Helm 5%
10. ID/rijbewijs 3%
Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling