Skien kopenhagen

Skiën midden in Kopenhagen?

Wie aan wintersport denkt, denkt waarschijnlijk niet aan de lage heuvels van Denemarken en al helemaal niet aan de bruisende hoofdstad van het land: Kopenhagen. Toch is nou net daar een skipiste geopend: Copenhill.

Eigenlijk is Copenhill een vuilverbrandingsoven, waar afval wordt verbrand, zodat er met de restwarmte uit de verbrandingsoven energie kan worden opgewekt. Normaal zijn zulke gebouwen grote (lelijke) industriële complexen, maar in Kopenhagen besloten ze er iets anders van te maken: de buitenkant van het gebouw is veranderd in een skipiste. 

Alle skiniveau’s

Vanaf een hoogte van 85 meter slingert de piste naar beneden, zodat er een piste van 450 meter lang is ontstaan. Op die helling is ruimte gevonden voor skibanen op alle niveau’s, van groen tot zwart. Er is een freestyleparcours en er is zelfs een slalomparcours. Vier liften, drie lopende banden en één sleeplift, brengen alle skiërs weer naar boven. Langs de randen van de piste loopt een 490 meter lang wandelpad voor wandelaars die graag hun beenspieren willen trainen. Een van de zijmuren van het gebouw is ingericht als klimwand. Wie bovenaan de piste staat, kan in een restaurant genieten van gezonde lokale Deense gerechten, helemaal onderaan de piste is -zoals het hoort- een après ski bar ingericht.

Droge skibaan

In Kopenhagen sneeuwt het natuurlijk niet zo vaak als in een gletsjerskigebied in de Alpen, maar daar is een oplossing voor. De piste is bekleed met neveplast, een nieuwe plasticsoort voor ‘droge’ skibanen. Al zal er in geval van een mooie witte kerst vast op echte sneeuw geskied kunnen worden. Nu maar duimen dat er ook echt sneeuw valt.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.