Zugspitze in de wolken.

Slacklinen tussen twee gondels op de Zugspitze

Zugspitze in de wolken. De waaghals Alexander Schulz wist op 18 juli 2014 over een gespannen lijn tussen twee gondels te lopen op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Op een hoogte van ruim 2900 meter hoogte wist Schulz in balans te blijven terwijl de wind zowel de gondels als zijn slackline deed schommelen. Slacklinen is een groeiende trend en hieruit ontstond het plan om te highlinen, slacklinen op grote hoogte.

Slacklinen

Slacklinen is een sport waarmee men op een gespannen platte band probeert te balanceren en van de ene zijde van de band naar de andere zijde probeert te geraken. Een aftakking van deze sport is het highlinen waarbij de waaghalzen de band op grote hoogte spannen. Het idee voor het highlinen kwam van de skiër Felix Neureuther. Na een lange periode van planning en training werd het plan om tussen gondels van de gletsjerkabelbaan bij de Zugspitze een band te spannen werkelijkheid. De eer was aan de professionele slackliner Alexander Schulz.

Pogingen Schulz

De eerste keer dat Schulz vanaf de gondel op de band probeerde balanceren ging het verkeerd. Terwijl de wind in zijn gezicht blies haalde Schulz een been van de gespannen band en viel. Schulz bungelde aan het 150 meter lange touw tussen de twee kabels, maar gaf de moed niet op. Bij een nieuwe poging was hij rustiger, zelfverzekerder en wist hij de andere gondel veilig te bereiken.

Bekijk hier foto's

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?