Sneeuw- en ijssculpturen op de piste van Ischgl

Sneeuwkunst op de pistes van Ischgl

Sneeuw- en ijssculpturen op de piste van IschglVan 7 tot 11 januari 2013 verrijst op de piste van Ischgl (Tirol) in de Silvretta Arena weer tien opvallende sneeuw- en ijssculpturen. Het thema van de 20e editie van het evenement Shapes in White, is ‘Volkswagen’. Direct na de kerstvakantie gaan professionele beeldhouwers druk aan de slag met het creëren van metershoge kunstwerken. Voor publiek zijn de sculpturen, tot begin mei, gratis te bewonderen.

Autoliefhebbers vinden dit jaar hun limited edition op de pistes van Ischgl. Tijdens de 20e editie van ‘Shapes in White’ staan de sculpturen volledig in het teken van de Volkswagen collectie. Van de Beetle tot de nieuwe Golf 7.

Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars van over de hele wereld. Slechts tien internationale teams, bestaande uit twee personen, krijgen de kans om op de piste van de Silvretta Arena met een sneeuwblok van 6 bij 6 m en 4 meter hoog, hun ontwerp binnen 5 dagen te realiseren.

Vrijdag 11 januari om 15.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. De tien sculpturen zijn op de pistes van de Silvretta Arena te bewonderen tot de zon de kunstwerken laat smelten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?