EK Bergdorpjes

Spanje wint EK bergdorpjes in Oostenrijk

EK BergdorpjesDe grootste nachtmerrie van de Nederlandse voetballiefhebbers: Nederland komt niet door de poulefase heen en Spanje wordt kampioen. Op het EK voor bergdorpjes in Kleinarl, Oostenrijk is dit scenario werkelijkheid geworden. Het Spaanse bergdorp Pontevedra versloeg zondagmiddag door middel van strafschoppen het Tsjechische dorp Frydlant.

Afgelopen weekend werd het EK voor bergdorpjes gespeeld in de bergen van Oostenrijk. Ondanks dat Nederland niet bekend staat om zijn hoge bergen, mochten we wel meedoen met een team uit het dorp Vijlen. Het Limburgse dorpje heeft een bergachtige heuvel van 280 meter hoog. Het Nederlandse bergelftal was echter uitgeloot voor een zeer zware poulefase met onder andere bergdorpjes uit Denemarken, Tsjechië en Zwitserland. Het lukte de oranje leeuwen niet hierdoor heen te komen.

Ondanks het verlies heeft het Nederlandse team zich wel kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK bergdorpen in 2016. "Het zou fantastisch zijn als het naar Vijlen komt, al is de kans groot dat de Alpenlanden het voorlopig nog zelf willen organiseren", zegt Victor Terpstra, organisator achter de deelname van Vijlen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)