Geldig paspoort

Tijdelijk weer grenscontroles in Duitsland

Vanwege de komende G20-top in Hamburg voert Duitsland vanaf 12 juni langs vrijwel de hele Duitse westgrens - van Denemarken, de Benelux tot en met Frankrijk - grenscontroles uit. Het vrij reizen van personen zoals is afgestemd met de Schengenlanden, is dan tijdelijk opgeschort. Afhankelijk van plaats, tijd en situatie kan dit meer of minder intensief zijn. Dus ook als je via Duitsland naar het zuiden rijdt, kun je door grenscontroles worden opgehouden.

Veiligheidsmaatregelen

De controles zijn onderdeel van grootschalige veiligheidsmaatregelen die nodig zijn bij dergelijke evenementen. De G20-top wordt op 7 en 8 juli in Hamburg gehouden. De controles gaan tot 11 juli door. In Hamburg zal het openbare leven tijdens de top behoorlijk ontregeld worden. Vanaf donderdag 6 juli gaan al veel wegen in het centrum dicht en in de stad zal op grote schaal politiecontrole zijn.

Geldig paspoort mee

Naast vertraging door vakantiefiles op routes in Duitsland, is het dus ook mogelijk dat er bij grensovergangen opstoppingen ontstaan. Neem een paspoort of ID-kaart mee. Controleer vooraf of deze niet verlopen is en houd paspoort/ID en autopapieren bij de hand. En houd de lokale verkeersinformatie in de gaten.

Meer opmerkelijke Duitse verkeersregels vind je hier.

Bron: ADAC, ANWB

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!