Patscherkogelbahn

Tiroler kabelbaaneigenaar weigert zijn baan te repareren

De eigenaar van de Patscherkofelbahn in Tirol, Oostenrijk heeft onlangs geweigerd zijn kabelbaan te repareren. Eigenaar Peter Schröcksnadel had de baan stilgelegd omdat hij de reparaties, die ongeveer 200.000 euro zouden gaan kosten, niet wilde uitvoeren. De stad Innsbrück, waar de baan zich bevindt, heeft nu een speciale regeling gemaakt met de eigenaar zodat de reparaties toch gedaan worden.

Innsbrück had Schröcksnadel gevraagd om de kabelbaan te repareren, maar die vond het niet nodig om zijn baan op te knappen. Hierop dreigde Innsbrück met een rechtszaak, omdat het toerisme in de stad schade zou ondervinden als de eigenaar de kabelbaan nog langer gesloten hield.

Zover is het uiteindelijk niet gekomen. Het plaatselijke VVV-kantoor heeft het bedrag van 200.000 euro toegezegd voor het opknappen van de verouderde baan. Het onderhoud zal zo snel mogelijk plaatsvinden en nog deze zomer zal de kabelbaan weer in gebruik worden genomen. Peter Schröcksnadel is ook akkoord gegaan met deze regeling, maar de stad Inssbrück overweegt om hem uit te kopen en zo de kabelbaan in eigen beheer onder te brengen, om problemen in de toekomst te voorkomen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!