Gondel in de Zugspitze Arena

Tiroler Zugspitz Arena krijgt kortste gondellift van Oostenrijk

Gondel in de Zugspitze ArenaDit wintersportseizoen kunnen gasten in de Tiroler Zugspitz Arena gebruik maken van twee nieuwe liften. De nieuwe 8- persoonsgondel in Lermoos is met ca. 370 meter de kortste gondellift van Oostenrijk. In december wordt in Ehrwald de nieuwe Sonnenhangbahn in gebruik genomen.

In Lermoos vervangt de nieuwe, 370 meter lange 8-persoonsgondel Familyjet Lermoos, de oude sleeplift. Het lifttraject is 100 meter bergopwaarts verlengd en brengt 1.400 gasten per uur comfortabel vanuit het centrum naar het nieuwe bergstation van het Skigebied Grubigstein. Daarnaast heeft het skigebied geïnvesteerd in nieuwe sneeuwmachines, verlichting op de piste en overige piste-aanpassingen.

“Omdat veiligheid voorop staat, hebben wij bewust voor een gondel gekozen. 70 Procent van de gebruikers van de lift is kind”, aldus Ludwig Keller, manager van Bergbahnen Langes.

Ook in Ehrwald kunnen gasten gebruik maken van een nieuwe lift. De 6-persoons lift, Sonnenhangbahn genaamd, vervangt de oude sleeplift. Deze lift brengt 1.600 personen per uur vanuit het centrum van Ehrwald naar het skigebied Wettersteinbahn.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.