Fotowedstrijd Bergen Magazine

Uitslag van de fotowedstrijd: mijn aller aller allerbeste bergfoto!

De keuzestress sloeg toe bij de redactie, maar gelukkig hadden we landschapsfotograaf Bas Meelker om een knoop door te hakken! Erik van der Ploeg heeft de mooiste foto gemaakt van zijn allermooiste uitzicht en mag de handige Shimoda Explore 40 fotorugzak op zijn volgende reis meenemen! Jan-Willem Goudkamp en Arno van der Poel werden door de hele jury ook geselecteerd en mogen elk het handboek Photographing the Dolomites mee naar huis nemen.

fotowedstrijd bergen magazine

Eerste plek: Erik van de Ploeg, Vierhouten

“Dit is voor mij de winnende foto. Een heerlijke winterse, simpele landschapsfoto waar je een prachtig spel ziet van licht en schaduw. De witte, blauwe en grijze tonen liggen dicht bij elkaar, waardoor de foto plezierig is om naar te kijken. Ook de compositie zit goed in elkaar. Op het eerste gezicht lijkt het simpel, maar er zit een goede vlakverdeling in. Een terechte winnaar wat mij betreft.”

fotowedstrijd bergen magazine

Tweede plek: Jan-Willem Goudkamp, Den Haag

“Een prachtig berglandschap waarbij de persoon op de voorgrond schaal geeft aan het imposante vergezicht. Voor mij een foto waarbij de aantrekkingskracht van de bergen en hun charme heel mooi naar voren komt. Als kers op de taart heeft de foto ook een prachtig lichtspel en dramatische wolken. Alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor een bijzondere foto.”

fotowedstrijd bergen magazine

Derde plek: Arno van der Poel, Zaandam

“Een foto van een imposant en uitnodigend berglandschap met een uitstekende compositie. De kleuren van de warmrode kano’s steken perfect af tegenover de koele tinten van het water en de lucht. Erg goed gezien. Er zit ook een mooie diepte in de foto door goed gebruik van de voorgrond te  maken, zonder dat het ten koste gaat van de imposante achtergrond. Mooi gedaan!”

Over Bas Meelker:

fotowedstrijd bergen magazineBas Meelker (48) is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. In 2007 liet hij het bedrijfsleven achter zich om zich volledig op landschapsfotografie te richten. Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de meest toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact.

 

Ook meedoen met een fotowedstrijd? Hier vind je de volgende! 

Meer inspiratie

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!