Mallorca. Foto K. Grol

UNESCO verklaart Sierra de Tramuntana op Mallorca tot Werelderfgoed

Mallorca. Foto K. GrolUNESCO heeft begin deze week het Sierra de Tramuntana natuurgebied op het eiland Mallorca  toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Op deze lijst staan zowel natuurgebieden, monumenten, gebouwen en landschappen die zo speciaal zijn dat ze beschermd dienen te worden.

Het hoogste punt is de Puig Major die trots met zijn 1.445 meter het hoogste punt van de Balearen genoemd mag worden. Daarnaast kan in de Sierra de Tramuntana ook het laagste gebied van de Balearen gevonden worden, de Cova de Sa Campana die 305 meter onder de grond gaat. De Balaeren is een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland.

Naast het natuurgebied op Mallorca zijn ook het merensysteem in de Grote Riftvallei in Kenia, de Ningaloo Kust van West-Australië, de Ogasawara Eilanden  in Japan, de Saloumdelta in Senegal, de Oerbossen in Duitsland, de historische binnenstad van Bridgetown op Barbados, de Wadi Rum in Jordanië, de kloosters, forten en andere gebouwen in de Italiaanse Longobarden vallei en diverse Iraanse Perzische tuinen aan de lijst toegevoegd.

Bron: spanjevandaag.com

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?