Yosemite Park. Foto Kai Schreiber

Veel ongelukken dit jaar in het Yosemite Park

Yosemite Park. Foto Kai SchreiberAfgelopen weekend gleed een 25-jarige Amerikaanse vrouw tijdens een wandeling in het park uit, viel 180 meter naar beneden en overleed. Zij was al de 14e dode dit jaar. Normaal gesproken zijn er tot eind juli zo'n 5 of 6 dodelijke ongevallen gebeurd in het Nationale Park in Californië. Waarom dit jaar zoveel?

Veel sneeuw gevallenDe Los Angeles Times zocht het uit. Er zijn meerdere redenen te bedenken voor dit grote aantal ongelukken. Ten eerste de grote hoeveelheid sneeuwval van afgelopen winter. Al deze sneeuw is weer gesmolten, in de rivieren en watervallen terecht gekomen en daarom zijn die een stuk krachtiger. Zes ongelukken hebben met water te maken gehad.

Veel bezoekersDaarnaast waren er dit jaar al ontzettend veel bezoekers in het park. En meer bezoekers betekent meer ongelukken. In het park is een aantal mensen overleden aan niet-wandel-gerelateerde-ongelukken bijvoorbeeld een hartstilstand of een motorongeluk.

Slecht weerEn het heeft veel geregend en geonweerd. De paden werden glad en het werd gevaarlijk op de bergtoppen. Veel mensen gleden uit en sommigen kwamen dodelijk ten val.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?