Zwitserland. Foto bigbirdz

Verwachte daling wintersporttoerisme in Zwitserland

Zwitserland. Foto bigbirdzVoor het komende wintersportseizoen wordt in Zwitserland een flinke daling van het aantal toeristen verwacht. Dit komt door de hoge koers van de Zwitserse frank, waardoor een wintersportvakantie in Zwitserland niet goedkoop zal zijn.

Een daling van het toerisme is al langer merkbaar. Volgens het Bundesamt für Statistik, het Zwitserse CBS, kwamen er in het eerste half jaar van 2011 8 procent minder Nederlanders, Belgen en Duitsers. Dit terwijl de meeste Alpenlanden ook als zomerbestemming steeds aantrekkelijker worden. Er wordt verwacht dat het toerisme deze winter verder daalt met 7 à 10 procent.

Ook Paul Hendriks, die een familiehotel in het Zwitserse bergdorp Lax heeft, merkt de terugloop van toeristen. "De dure frank is een groot probleem voor het toerisme in dit land. Bergbanen, sportzaken, restaurants, overal hebben ze het erover,"  vertelt hij tegen BN de Stem. De bezetting van zijn hotel daalde deze zomer met twintig procent. Als tijdelijke oplossing geeft hij zijn gasten de mogelijkheid om in euro's te betalen.

Voor de eurocrisis kreeg je nog 1,50 frank voor je euro, nu is de wisselkoers bijna 1:1. Om te voorkomen dat de Zwitserse frank nog meer zal stijgen, is er een grens gesteld. De frank mag niet boven de 1,20 frank per euro uitkomen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!