Vier nieuwe Nederlandse International Mountain Leaders

Het was ruim drie jaar hard werken voor ze, maar Marcel van Lienden, Reinier Bos, Olivier Bello en Pierre Looman hebben hun International Mountain Leader-speld in ontvangst genomen.

Voor hun laatste opdracht kregen de –toen nog- aspirant-International Mountain Leaders in de bergen bij Chamonix een assessment waarbij uiteenlopende aspecten van het beroep als International Mountain Leader werden getoetst. De aspirant IML’s mosten tochten begeleiden, maar ook les geven over looptechnieken, veiligheidsuitrusting en hoe je een noodonderkomen maakt. Maar natuurlijk lieten ze ook de schoonheid van de bergen aan bod komen door aandacht te geven aan flora en fauna, geologie en de invloeden van het weer. Zo bezorgden ze de deelnemers aan de tochten een paar mooie dagen.

Reddingstechnieken 

Het waren echter niet alleen deelnemers die mee gingen. Ook examinatoren gingen mee en die stelden de vier aspirant-IML’s flink op de proef door hen bijvoorbeeld een reddingstechniek toe te laten passen.

Marcel, Reinier, Olivier en Pierre hebben hun tests succesvol doorstaan en mogen zich nu dus officieel International Mountain Leader noemen. Alle vier zijn ze lid van de NLAIML, de enige Nederlandse beroepsvereniging voor International Mountainleaders. Meer weten over wat de Nederlandse International Mountain Leaders doen? Kijk dan snel op de site van NLAIML.

Bron en afbeelding: Frank Rempe/NLAIML

Meer inspiratie

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)