Villa La Angostura. Foto marina1192

Villa kroonprins ligt op gevaarlijke plek in Andesgebergte

Villa La Angostura. Foto marina1192Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben twee percelen gekocht aan een meer aan de voet van het Andesgebergte, dat volgens reddingswerkers een van de gevaarlijkste plekken ter wereld is.

De percelen die de kroonprins twee jaar geleden jaar kocht, liggen in het Argentijnse jetsetdorp Villa La Angostura. Het is een bekend skioord, maar door een vulkaanuitbarsting op 4 juni is het dorp bedolven onder de as. Daardoor kan er voorlopig geen vakantievilla gebouwd worden voor Willem-Alexander en Máxima.

Volgens Cristián Sandoval, de coördinator rampenbestrijding in het gebied aan de voet van de Andes, is het een van de gevaarlijkste plekjes op aarde. "Wij krijgen wij hier als eerste de volle laag. Verder hebben we hier aardbevingen, bosbranden, tsunami's en lawines. Zeg jullie kroonprins maar dat hij de volgende keer eerst advies bij ons mag komen inwinnen," zegt hij vandaag in de Telegraaf.

De broer van Máxima had het prinselijk paar ook kunnen inlichten over hun miskoop. Zijn restaurant dat in dezelfde omgeving ligt, ligt ook bedolven onder vulkaanas. Hij heeft personeel moeten ontslaan en zal niet kunnen openen bij het begin van het toeristenseizoen op 1 januari. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis