Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

vakantie peru
Reportage - 18 jul 2019

Wie kiest voor een rondreis door Peru kiest voor een avontuurlijke reis door een prachtig land in Zuid-Amerika. Deze 3 dingen mag je niet missen!

Siebe Vanhee en Sean Villanueva klimmen in Patagonië
Nieuws - 5 apr 2018

​De Belgen Sean Villanueva en Siebe Vanhee hebben een nieuwe prestatie op hun naam staan. De twee openden een nieuwe klimroute in Patagonië.

David Bacci Herman Plugge Irish Coffee Award 2017
Nieuws - 21 feb 2018

Bergbeklimmer David Bacci is de winnaar geworden van de Herman Plugge Irish Coffee Award 2017 voor beklimmingen in Patagonië en Alaska.

The Manneken Trip
Nieuws - 4 jan 2018

Als ​‘Manneken Trip’, gaat de Belg Arnaud Maldague van noord naar zuid over het Amerikaanse continent, zonder gemotoriseerd vervoer!

Patagonie: het uiterste zuiden van Chili
Nieuws - 3 apr 2017

Chili krijgt er voor 4,5 miljoen hectare aan natuurparken bij. De uitbreiding van beschermde gebieden helpt de 'Route of Parks' compleet te maken: een gepland netwerk van zeventien nationale parken en ruim 2400 kilometer door Chileens Patagonië, van Puerto Montt naar Kaap Hoorn in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika.

Blog - 9 mrt 2017

Een trail van bijna 5.000 kilometer, van de grens van Canada naar de grens van Mexico. Voor velen zal het als een onrealistisch avontuur klinken, maar over enkele maanden zal deze hike voor mij gaan beginnen. De backpack gaat op, gevuld met slechts het minimaal nodige. Met een kleine groep zal ik mij wagen aan de trail, die ons door uitdagende natuurgebieden zal leiden.

Vakantietip - 18 dec 2016

Er zijn vele mooie bergen binnen de grenzen van Europa te vinden, maar ook zeker buiten Europa liggen er enkele prachtige bergen. Tien mooie bergen op een rijtje!
 

Reportage - 23 nov 2016

Wendy van Reismeisje.nl maakte tijdens het afgelopen jaar een prachtige wereldreis. Ze reisde van het ruige Zuid-Amerika naar de afgelegen eilandengroepen in de South Pacific, het cultureel diverse Azië en het magische Midden-Oosten. Wendy is, net als wij, gek op meerdaagse hikes door ruige landschappen, weelderige jungle en pittige bergen.

Nieuws - 13 okt 2016

​Bijna 3000 kilometer hiken door de meest afgelegen stukken van het Zuid Amerikaanse Patagonië. Dat wordt  de Greater Patagonian Trail. Een groot netwerk van wandelroutes door het ruige landschap van Patagonië dat op dit moment in de maak is. Twee hikers, de Duits-Zwitserse Jan Dudeck en de Chileense Meylin zijn samen, met hun GPS op pad over ongemarkeerde paden, ruiterpaden en kleine plattelandsweggetjes om de route compleet te maken.

Nieuws - 11 okt 2016

De gletsjers in Peru krimpen snel. Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in het tijdschrift Remote Sensing Letters. Door satellietbeelden van veertig jaar geleden met die van nu te vergelijken, berekenden de onderzoekers hoe groot veel de omvang van de ijskappen is afgenomen.

Boliviaanse Cholitas
Nieuws - 5 mei 2016

Een groep Boliviaanse vrouwen probeert op dit moment om 8 bergen met een hoogte van 6000 meter te beklimmen in de Andes. De vrouwen zijn allemaal zo rond de 50 jaar oud aan en dragen hun traditionele Boliviaanse kleding. Jarenlang werkten zij als koks of dragers voor trektochten en bergexpedities, maar nu gaan ze zelf naar de top.

perito moreno gletsjer
Nieuws - 16 mrt 2016

Spectaculaire beelden van een van de grootste attracties in Argentinië. Een sneeuwbrug aan het uitinde van de gletsjer Perito Moreno stortte in onder het toeziend oog van een aantal camera's en een paar duizend mensen.

Pagina's

Abonneren op Zuid-Amerika