Record op de Mount Everest

Voor de 22e keer op de Mount Everest

Voor de ‘gewone sterveling’ is het al heel wat als je überhaupt een keer op de Mount Everest staat, maar Sherpa Kami Rita bereikte woensdag de top voor de 22e keer. Een record.

Sherpa Kami Rita brak met de succesvolle beklimming zijn eigen record. De 48 jarige sherpa was namelijk al een van de drie mannen die het record van 21 succesvolle beklimmingen deelde. En voorlopig heeft hij er nog geen genoeg van. Tegen de pers vertelde hij dat hij verwacht dat hij 25 succesvolle beklimmingen kan halen.

Sherpa Kami Rita

Kami Rita beklom de Mount Everest voor de eerste keer toen hij 24 was. Sindsdien ging hij bijna elk jaar succesvol naar boven. Ondertussen beklom hij ook nog andere Himalayareuzen, zoals de K2, Cho-Oyu, Manaslu en de Lhotse.

Meest succesvolle vrouw op Mount Everest

De expeditie waarmee Sherpa Kami Rita naar boven ging was niet de enige expeditie die woensdag de top van de Mount Everest bereikte. Lakpa Sherpa, de meest succesvolle vrouwelijke klimster op de Everest, bereikte ook woensdag de top met een expeditie waar zij onderdeel van was. Daarmee komt het aantal succesvolle beklimmingen dat zij heeft volbracht op negen te staan.

Druk klimseizoen op de Mount Everest

Het klimseizoen op de Mount Everest is onlangs weer begonnen, na maanden zware arbeid van Sherpa’s op de berg. Zij zijn al veel langer bezig om de klimroutes te voorzien van touwen en ladders. Voor deze maand alleen al zijn 340 klimvergunningen op de Mount Everest afgegeven. Als alle Sherpa-gidsen die met deze avonturiers meegaan worden meegeteld, proberen dit klimseizoen meer dan zevenhonderd mensen de berg te beklimmen. Eerder deze week werd de berg al beklommen door iemand zonder benen

Bron:

The Guardian

Afbeelding: 

Pixabay

Meer inspiratie

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.