Landschap Brda. Foto: Matt B (Flickr)

Wandelen in Brda, Slovenië

Kom wandelen door de lieflijke dorpjes van de gemeente Brda en geniet van het prachtige uitzicht over de Alpen en de Middellandse zee. In het voorjaar is Brda bedekt met een zee van kleurrijke bloesem. Het perfecte moment om het jaarlijkse Wandelfestival te openen.

 

Wandelen in Brda tijdens het Wandelfestival

Kom genieten van de rust, de kleuren en de geuren van Brda in de lente. Een must voor elke wandelliefhebber. Het wandelseizoen wordt van 11 tot 19 april feestelijk geopend in Brda. Er wordt van alles georganiseerd om jou als wandelaar een prachtige ervaring mee te geven.

  • Ontdek op 11 april de cultuur en natuur van Brda, met georganiseerde wandelingen door de Alpen, traditionele proeverijen en de speciale apitherapie, een geneeswijze waarbij gebruik gemaakt wordt van producten geproduceerd door bijen. Vandaag staat de Alpe Adria Trail centraal.
  • Wandel op 12 april mee door de omgeving van Brda en steek de grens over naar Collio, Italië.
  • Op 18 april doen wandelaars mee aan een wandeling waarbij lokale specialiteiten en Brdaase wijnen geproefd kunnen worden. Ook loop je langs het Dobrovo Kasteel, gebouwd in renaissancestijl en afkomstig uit de 17e eeuw.
  • Wandelaars kunnen op 19 april meedoen aan de actievere Brda-Collio Eco-marathon. Deze recreatieve en competitieve wandeling kan met verschillende afstanden afgelegd worden.

Meer informatie over het Wandelfestival vind je op de website van Brda.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!