gran canaria walking festival

Wandelen over het minicontinent Gran Canaria tijdens het Gran Canaria Walking Festival

Tijdens het Gran Canaria Walking Festival, dat wordt georganiseerd door Gran Canaria Natural & Active, kun je genieten van bijzondere wandeltochten op verschillende plekken op het eiland. Die routes voeren je door de prachtige natuur – een groot deel van het eiland is UNESCO-biosfeerreservaat. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op een cultureel vlak het eiland te ontdekken. 

Elke dag is er een andere, bijzondere tocht. Op de eerste dag, wandel je door het Parque Rural de Doramas, een natuurreservaat bekend om laurierbossen en hun flora en fauna. Op de tweede dag doorkruis je twee natuurreservaten: het "Paisaje Protegido de Las Cumbres" en het "Reserva Natural Especial de los Marteles". Op dag drie wandel je langs de kust van Aldea om op de vierde dag het festival af te sluiten met een tocht over de vulkanische hellingen op het eiland met – als het weer een beetje meewerkt – een mooi uitzicht op de Teide. 
Je kunt kiezen of je meedoet aan een van de wandelingen, maar je kunt ook aan allemaal meedoen. 

Inschrijven voor het Gran Canaria Walking Festival

Het internationale Gran Canaria Walking Festival, georganiseerd door Gran Canaria Natural & Active, wordt gehouden van 24 tot en met 27 oktober 2024. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op de site van het Gran Canaria Walking Festival. Wees er op tijd bij, want het aantal plekken is beperkt. 
Meer informatie over het festival, zoals meer informatie over het programma vind je hier. 

 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?