herfstkleuren zwitserland

Wanneer krijgen welke Zwitserse bossen hun mooiste herfstkleuren?

De herfst is in volle gang. Dat betekent dus genieten van de mooiste herfstkleuren. Maar… niet alle bossen krijgen tegelijk die mooie kleuren. Het zou dus zomaar kunnen dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent. Daar hebben ze in Zwitserland iets op verzonnen: een voorspellingskaart die laat zien waar je wanneer kan genieten van de herfstbossen.

Ja, je leest het goed, een voorspellingskaart voor herfstkleuren. De kaart laat zien waar de bomen hun herfstkleur krijgen. Dat gebeurt aan de hand van gegevens van webcams, maar ook van weergegevens van de meteorologische diensten en goede kennis over de meest voorkomende boomsoorten.

De vier boomsoorten waar de meeste gegevens van de kaart op zijn gebaseerd, zijn de esdoorn, berk, beuk en lariks. Die vier bomen kleuren mooi én komen zoals gezegd veel voor in Zwitserland. Zo veel dat je ze als een goede graadmeter kan gebruiken voor de kleuren van de bossen. Daarnaast biedt de kaart je toegang tot de beelden van 250 webcams, zodat je een mooi beeld krijgt van wat de kaart aangeeft.

Wil jij weten waar je nu nog de mooiste herfstplaatjes kan schieten? Op deze pagina vind je de bladkaart en meer informatie over de vier boomsoorten waar de kaart op gebaseerd is.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen