9 Plätze – 9 Schätze

Wat wordt het mooiste plekje van Oostenrijk?

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: elk jaar kiezen de Oostenrijkers op de nationale feestdag 26 oktober het mooiste plekje van hun land. De nominaties van dit jaar zijn inmiddels bekend gemaakt.

Voor de vijfde keer kunnen de Oostenrijkse TV-kijkers bij de landelijke omroep ORF tijdens het programma 9 Plätze – 9 Schätze de mooiste plaats van hun land kiezen.

Schoonheid en culturele waarde

De negen nominaties van dit jaar zijn overgebleven uit een lijst van 27 plekken. Van elk Bundesland kon er slechts een genomineerde overblijven. Via een telefonische verkiezing werden de negen mooiste plekken voor de eindronde op de nationale feestdag gekozen. Bij de verkiezing gaat het voor de verandering eens niet om de bekende toeristische plekken, maar om plekken die de Oostenrijkers zelf waarderen om de schoonheid en culturele waarde.

De negen genomineerde plekken van 2018 zijn:

  • Burgenland: Freilichtmuseum Ensemble Gerersdorf
  • Karinthië: Gamskogelhütte
  • Niederösterreich: Höllental
  • Oberösterreich: Schiederweiher
  • Salzburg: Maria Kirchental
  • Stiermarken: Schüsserlbrunn
  • Tirol: Hintersteiner See und Walleralm
  • Vorarlberg: Silbertal
  • Wenen: Am Himmel

De komende tijd kunnen de Oostenrijkers dus gaan nadenken over wat zij het mooiste plekje van hun land vinden. In het weekend dat volgt op 26 oktober, wordt het oordeel geveld. In het programma 9 Plätze – 9 Schätze worden alle plekken nog eens gepresenteerd door een keur van Oostenrijkse beroemdheden. Dan wordt ook bekend welke plek zich de mooiste plek van Oostenrijk mag noemen.

De verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de landelijke omroep ORF. In vorige edities wonnen de Grüne See in Tragöß (2014), de Formarinsee en de Rote Wand in Vorarlberg (2015), het Tiroler Kaisertal (2016) en de Körbersee in Vorarlberg (2017) de verkiezing.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.