Whatsalp brengt de toestand van de Alpen in kaart

Hoe controleer je de toestand van de Alpen beter dan door er te zijn? Op 3 juni begon de groep Whatsalp te wandelen. Vanuit Wenen wandelt de groep naar Nice in Frankrijk om de toestand van de Alpen in kaart te brengen.

25 jaar geleden ging er een soortgelijke groep van Wenen naar Nice. Onderweg documenteerde de groep hoe de Alpen erbij lagen. Het landschap, de mensen, alles werd opgeschreven. Nu gaat er weer een groep op pad om hetzelfde te doen.  Langs bijna dezelfde route wandelt er weer een groep door de Alpen om alles wat ze onderweg tegenkomen, te documenteren en te vergelijken met de resultaten van 25 jaar geleden.

Kennis over de Alpen uitwisselen

Er wordt onderweg niet alleen gedocumenteerd, er wordt ook kennis uitgewisseld. Zo zijn er langs de route lezingen, conferenties en meer plekken waar allerlei belangengroepen hun visie op de toekomst van de Alpen kunnen delen. De tocht valt samen met ‘het jaar van het duurzame toerisme’ dat door de VN is uitgeroepen. Met deze initiatieven wordt gezocht naar een manier om het voor de Alpen zo belangrijke toerisme duurzamer te maken en te houden.

Meewandelen

De kerngroep bestaat uit vier geografen en landschapsdeskundigen. Onderweg krijgen zij gezelschap van veel meer experts en andere mensen die betrokken zijn bij de Alpen. En ook jij kan meelopen! Ben je geïnteresseerd in het project? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Foto: whatsalp

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt