Whatsalp brengt de toestand van de Alpen in kaart

Hoe controleer je de toestand van de Alpen beter dan door er te zijn? Op 3 juni begon de groep Whatsalp te wandelen. Vanuit Wenen wandelt de groep naar Nice in Frankrijk om de toestand van de Alpen in kaart te brengen.

25 jaar geleden ging er een soortgelijke groep van Wenen naar Nice. Onderweg documenteerde de groep hoe de Alpen erbij lagen. Het landschap, de mensen, alles werd opgeschreven. Nu gaat er weer een groep op pad om hetzelfde te doen.  Langs bijna dezelfde route wandelt er weer een groep door de Alpen om alles wat ze onderweg tegenkomen, te documenteren en te vergelijken met de resultaten van 25 jaar geleden.

Kennis over de Alpen uitwisselen

Er wordt onderweg niet alleen gedocumenteerd, er wordt ook kennis uitgewisseld. Zo zijn er langs de route lezingen, conferenties en meer plekken waar allerlei belangengroepen hun visie op de toekomst van de Alpen kunnen delen. De tocht valt samen met ‘het jaar van het duurzame toerisme’ dat door de VN is uitgeroepen. Met deze initiatieven wordt gezocht naar een manier om het voor de Alpen zo belangrijke toerisme duurzamer te maken en te houden.

Meewandelen

De kerngroep bestaat uit vier geografen en landschapsdeskundigen. Onderweg krijgen zij gezelschap van veel meer experts en andere mensen die betrokken zijn bij de Alpen. En ook jij kan meelopen! Ben je geïnteresseerd in het project? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Foto: whatsalp

Meer inspiratie

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)