1e prijs fotowedstrijd. Foto Bart van Keimpema

Winnaars foto- en filmwedstrijd Fiets en Wandelbeurs bekend

1e prijs fotowedstrijd. Foto Bart van KeimpemaIn totaal 266 inzendingen, een schat aan inspirerende foto's en filmpjes en maar liefst 23 prijswinnaars: dat is het eindresultaat van de foto- en de filmwedstrijd van de afgelopen Fiets en Wandelbeurs, die op 9 en 10 februari 2013 plaatsvond in de Amsterdam RAI.

Tijdens het evenement was een selectie van vijftien beelden uit 249 foto-inzendingen te bewonderen die het thema 'Actie!' het best in beeld brachten. Net als in voorgaande jaren trok de wand met de genomineerde inzendingen veel bekijks: honderden bezoekers deponeerden een stemformulier met hun voorkeuren in een grote bus. Ook was er voor het eerst een 'mini-beursbios' ingericht, waar continu een selectie van tien korte fiets- en wandelfilmpjes werd vertoond onder de noemer 'Short Movie Festival'.

Fotowedstrijd

De meeste stemmen bij de fotowedstrijd gingen naar de inzending van Bart van Keimpema uit Rijen. Hij legt hiermee beslag op de zeer gewilde eerste prijs: een GoPro Hero3 HD camera. Barts foto toont een mountainbiker op volle snelheid, die een spoor van opspattend water achterlaat.

1e prijs fotowedstrijd. Foto Bart van Keimpema

Hatim Kaghat uit Brussel eindigt als tweede en wint een Ortlieb fietstassenset.

2e prijs fotowedstrijd. Foto Hatim KaghatGentenaar Dirk Huyghe is de nummer drie en heeft daarmee recht op een gratis fietsonderhoudbeurt.

3e prijs fotowedstrijd. Foto Dirk Huyghe

Filmwedstrijd

Voor het eerste 'Short Movie Festival' beoordeelde een jury zeventien filmpjes van elk maximaal 2 minuten. Amsterdammer Jim van Weperen kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Ook hij ontvangt een GoPro Hero3 HD camera, plus de 'Gouden Victor', de award voor de beste short movie. De jury roemde Jims inzending 'Georgië 2011', waarin je als het ware meefietst met de filmmaker. 'Je voelt bij het zien van de beelden bijna het zweet van je eigen voorhoofd druipen,' aldus het juryrapport. Zijn plaatsgenoten Carla van Tatenhove en Eric Schuijt verloren nipt de strijd om de eerste plaats met hun creatieve filmpje over fietsen in Zuid-Amerika, Dirk Huyghe eindigde net als bij de fotowedstrijd als derde met een impressie van een fietsexpeditie door de Bartang Vallei in Tadzjikistan.

Thema 2014: water

Een tip voor fietsers en wandelaars die in de komende maanden op reis gaan: het thema van de volgende fotowedstrijd is 'Water'. Een wolkbreuk onderweg, waden door een rivier of een stevige hagelbui... Wie dit thema fraai in beeld brengt, maakt weer kans op mooie prijzen.

Bekijk op www.fietsenwandelbeurs.nl alle genomineerde foto's en filmpjes.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?