#REF!

Winnaars KEEN-fotowedstrijd in Bergen Magazine

De winnaars van de KEEN-Fotowedstrijd zijn bekend. In het huidige nummer van Bergen Magazine had je ze al kunnen vinden. Bovendien zie je de foto's nu ook op Bergwijzer. De 3 winnaars ontvangen binnenkort hun nieuwe winteser wandelschoenen: De Revel II van KEEN.

Skiën? Waarom zou je!

Gewoon, omdat winterwandelen voor velen dé manier is om de natuur anders te beleven dan op de piste. Echt beleven, want deze unieke momenten mis je als je op latten de berg af scheurt.De drie winnaars kunnen in ieder geval met hun nieuwe warme winterschoenen – de Revel II van KEEN – meteen de sneeuw in want het witte seizoen is nog lang niet voorbij.

Jouw foto ook zo in Bergen Magazine? Doe dan mee met de volgende fotowedstrijd

De jury bestond dit keer uit:

  • Manon Peters (KEEN)
  • Marcia van Bijnen (eindredacteur)
  • Klaartje Grol (bladmanager)
  • Jonathan Vandevoorde (hoofdredacteur)

1ste prijs: Eric tKindt

“Die wolf heeft iets betrapts over zich en de fotograaf moet hem stilletjes beslopen hebben”

 Eric tKindt

Maar hij vindt het wel oké dat de indringer even van zijn stille territorium meegeniet, wetende dat die straks toch weer naar zijn eigen wereld terugkeert. De vacht is oogverblindend mooi warm van kleur in contrast met de witte wereld om hem heen. Uitstekende compositie en scherptediepte. De foto is genomen tijdens een tocht door het Beierse Woud.

2de prijs: Mariska Bosman

“Mooie boog in de compositie”

 Mariska Bosman

Winterse huttentocht op sneeuwschoenen in de Duitse Nagelfluhkette. Er moeten daar wel heel veel volgzame wandelaars gelopen hebben dat zowel raquettes als stokken zo’n diepe geul uitgeslepen hebben. Voor de foto is het mooi dat ze allemaal een andere kleur rugzak dragen.

3de prijs: Bernie Benz

“Het zwart-wit verhoogt de details in de sneeuw”

 Bernie Benz

Geweldige diepte door de lijnen. Het pad trekt een strakke, door de mens gemaakte lijn in een immens landschap dat – hoe meer je ernaar kijkt – uit geschilderde golfjes lijkt te bestaan. Kijk maar eens rechts langs het pad en vooral naar die bergflank in het brandpunt van het lijnenspel achterin. De foto is genomen in Oostenrijk op de Bielerhöhe in de Silvretta.

Nieuwe fotowedstrijd - thema: vergezichten in de bergen

Tijdens je bergwandeling heb je voortdurend een ander uitzicht. Hoe hoger in de bergen hoe verder je kunt kijken. Prachtige vergezichten waar je mooie panorama´s van kunt maken. Wat dacht je van een zonsondergang of zo'n reeks toppen boven een wolkenzee? Hoe dan ook: heb jij een aansprekende foto van zo’n vergezicht gemaakt? Doe dan mee met de fotowedstrijd.  Je maakt dan kans op een van de twee outdoorjassen van Jack Wolfskin. 

Er worden 2 jassen ter beschikking gesteld:

  • 1x Zenon XT Jacket Men/Women
  • 1x the Airrow Jacket men/women

Meer informatie en mogelijkheid tot inzenden vind je hier.

Meer prachtige inzendingen van de Keen-fotowedstrijd vind je hier op Bergwijzer:

dimitri_alyn

Foto Dimitri Alyn

Rob de Weerd

Foto Rob de Weerd

Iris Waanders

Foto Iris Waanders

Simone van Velzen

Foto Simone van Velzen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden