Foto Ruben van Duin

Winnaars The North Face-fotowedstrijd met thema Tempo!

Foto Ruben van DuinHet thema Tempo werd zeer divers door jullie geïnterpreteerd. Gelukkig maar! Zo kregen we foto’s van vliedende bergrivieren, van wandelaars in verschillende weersomstandigheden, van bergliefhebbers in kabelbanen of helikopters, van trailrunners, mountainbikers en wintersporters. Eigenlijk zijn de winnende foto’s in drie verschillende categorieën onder te verdelen: alpinisme, trailrunning en wintersport. We hoefden gelukkig geen goud, zilver en brons toe te kennen. Alle winnaars ontvangen een rugzak van The North Face. 

RUBEN VAN DUIN

“Alles klopt aan de foto”

Foto Ruben van DuinDe kleuren zijn prachtig, de foto wordt er mysterieus door. De alpinisten moéten eenvoudigweg naar het licht rennen; het kan immers in no time voorbij zijn. Dit zijn die magische momenten die je blijft koesteren. De compositie is 100% geslaagd, er is mooi contrast tussen het sneeuwveld, de lucht, debergen op de achtergrond en de rennende personen op de voorgrond. Deze foto is gemaakt op de Elbroes in Rusland. Ruben stond op 4550 meter hoogte. Ruben won al eens een 2de prijs met een foto (Bergen Magazine 2014, nr. 2).

FRANK EERLAND

“ Hier spat het tempo vanaf!”

Foto Frank EerlandKlassieke foto, met een mooi lijnenspel van voor elkaar schuivende hellingen, waar de skiër zichtbaar met hoog tempo tussendoor schiet. De suggestieve sneeuwpluim achter hem en het scheef in de bocht hangen benadrukken die snelheid. Professionele kwaliteit. Deze foto is gemaakt in Italië, in debuurt van het plaatsje Gressoney-La-Trinité, aan de voet van de Monte Rosa.

MARCO KOLLEPPEL

“ Past goed bij het thema”

Foto Marco KollepelNiet alleen vanwege de vliegende Gipfelsturmer, maar ook door de felle kleuren van het landschap en de kleding, is dit een winnaar. De kleuren zijn goed in balans en trekken de onmiddellijke aandacht. Het plezier van de loper is bijna tastbaar en wordt door de foto mooi overgebracht. Het scheve maakt het geheel spannend en zorgt voor extra beweging. Deze foto is gemaakt door Marco in de Italiaanse Dolomieten bij Sexten.

Nieuwe fotowedstrijd: Mijn Matterhorn

WIN EEN RUGZAK VAN MAMMUTVeel van jullie hebben de meest opvallende berg van de Alpen, de Matterhorn, wel eens in het echt gezien. Stuur daarom voor de volgende fotowedstrijd jouwmooiste en origineelste Matterhorn-foto op. In dit nummer vind je al wat inspiratie op bladzijde 44-45. Het komend nummer staat grotendeels in het teken van deze beroemde berg. En wie weet staat jouw Matterhorn er straks ook in.

Heb je de Matterhorn nooit in het echt gezien? Geen probleem. Je mag het thema ook vrij interpreteren. De twee winnaars krijgen een rugzak van Mammut. Misschien kun je daarmee de Matterhorn nog eens gaan beklimmen?

Ga naar bergwijzer.nl/winnen voor meer informatie over deelname.

 

 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?