Een snowboarder gebruikt een sleeplift in Whistler

Wintersporter zwaargewond bij val met sleeplift in Tirol

Een snowboarder gebruikt een sleeplift in WhistlerEen 34-jarige Duitse man is vrijdag zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een skilift. De man ging samen met een vriend in het skigebied Tiefenbachferner in Sölden (Tirol) met een sleeplift omhoog, maar op een steile helling kreeg een van hen de beugel in de rug.

De mannen verloren allebei hun evenwicht. Een van hen kon nog verhinderen dat hij weggleed. De 34-jarige man gleed echter 100 meter langs de piste naar beneden. Hij droeg een helm, maar liep toch zware verwondingen op aan zijn hoofd.

Doordat er in de Alpen nog altijd een flink sneeuwtekort is, moeten wintersporters hoog de bergen in. Alleen op gletsjers boven de 2500 meter kan er momenteel goed geskied worden. Zelfs gebieden tussen de 1000 en 2000 meter kunnen niet openen. Het is daar zo warm en droog dat ook sneeuwkanonnen geen uitkomst zijn. Veel wintersportgebieden hebben de opening uitgesteld, met uitzondering van het populaire Ischgl. Daar wordt met duizend sneeuwkanonnen alsnog geprobeerd een sneeuwlaag te creëren. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?