Wintersportfiles verwacht komend weekend

Ongeveer 400.000 wintersporters vertrekken deze voorjaarsvakantie richting de sneeuw. Aankomend weekend, zaterdag 18 februari, worden hierdoor files verwacht in Frankrijk en Duitsland.

Topdrukte tijdens voorjaarsvakantie

De meeste wintersporters gaan naar Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Aankomende weekend begint de vakantie in regio Noord, de week erop volgt vakantie voor de regio Midden en Zuid.

Verkeersdrukte naar wintersportlanden

De eerste wintersportdrukte zal naar verwachting vrijdag 17 februari in Duitsland zijn. De dag erop, zaterdag 18 februari, zal het richting de vakantiebestemmingen Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk druk worden. Hier is het laatste nieuws te vinden.

Vertraging op de weg terug

Vertraging bij grensovergangen tussen Oostenrijk en Duitsland kunnen zorgen voor hinder op de weg terug.

Vertraging voorkomen

Om te voorkomen dat je kostbare vakantietijd verliest in het verkeer, is het zaak goed na te gaan wat de verwachtingen zijn. Plan je reis zo, dat je niet tijdens de drukke momenten bij knelpunten op je route bent, bijvoorbeeld door eerder, of juist wat later te vertrekken. 

Bron: ANWB, foto: Pixabay

 

 

Meer inspiratie

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)