Het wintersportseizoen in Tirol is alweer van start.

Wintersportseizoen al van start op Stubaigletsjer Oostenrijk

Het wintersportseizoen in Tirol is alweer van start.Hoewel de winter in Nederland nog niet begonnen is, kunnen de ski’s en snowboards nu al tevoorschijn komen. Op de Stubaigletsjer in Tirol is er namelijk 10km piste beschikbaar gemaakt en rijden de eerste vijf skiliften al af en aan.

De gletsjer is vooral aantrekkelijk door het feit dat deze slechts twintig minuten rijden van Innsbruck ligt. Bovendien wordt voorspeld dat er vanaf deze maand tot juni voldoende sneeuw ligt.

Koninkrijk van de Sneeuw

De Stubaivallei, ook wel het Koninkrijk van de Sneeuw genoemd, biedt ruim 110 km aan pistes. Ondanks het feit dat de piste nu al open is voor het publiek, vindt er een officiële opening op 13 en 14 oktober plaats in echte Beierse Oktoberfeststijl.

De vallei is voor skiërs, maar ook voor snowboarders van alle niveaus geschikt en er is ruime mogelijkheid om te sleeën. Voor echte avonturiers is paragliden een aanrader, waarbij een aansluitende wandeling mogelijk is. Bovenop de gletsjer is een platform genaamd ‘Top of Tyrol’ waar een prachtig panorama uitzicht van het hele gebied te zien is. Kortom, genoeg te doen en te zien!

Bekijk voor een actueel beeld de livecams van de Stubaigletsjer.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen