drukte alpen

Wordt het druk in de bergen deze zomer?

Het zou wel eens druk kunnen worden in de bergen deze zomer. Volgens de hotelwebsite Interhome zijn veel Belgen nu al een vakantie in de Alpen aan het boeken. 

Want hoewel de grenzen nog niet open zijn en de vaccinatiecampagnes nog lang niet zijn voltooid, zijn veel Belgen van plan naar de Alpen te gaan. Interhome registreert een flinke toename van het aantal boekingen voor bestemmingen in de Alpenlanden. Om precies te zijn: een toename in vergelijking met 2019, dus niet ten opzichte van 2020.

Coronahobby's 

Voor alle Alpenlanden varieert de groei ten opzichte van normale jaren zo tussen de tien en vijftien procent. Een aardige stijging dus. Volgens Interhome lijkt die toegenomen interesse voor de Alpen samen te hangen met de nieuw ontdekte hobby’s van veel mensen. Door de pandemie zijn (berg)wandelen en mountainbiken een stuk populairder geworden en het lijkt erop dat veel mensen ook tijdens de zomervakantie van die hobby’s willen genieten. En dan zijn de Alpen een prima plek. In de bergen is het namelijk relatief makkelijk om de drukte te ontwijken en met genoeg afstand van iedereen te genieten van de vakantie en dan zijn de Alpen ook nog eens makkelijk met het eigen vervoer te bereiken. Geen gedoe in vliegtuigen waar je alsnog dicht op elkaar zit, maar met de eigen auto.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Zomerskiën populairder?

Een andere verklaring voor de groei is volgens Interhome dat mensen afgelopen winter niet of nauwelijks op skivakantie konden. Het aantal boekingen is namelijk het grootst in de omgeving van zomerskigebieden. Het lijkt erop dat veel Belgen die afgelopen winter niet de lange latten konden onderbinden, dat deze zomer alsnog willen doen.

Kunnen we op reis?

De vraag is echter, of dat allemaal wel kan. Zoals gezegd lopen de vaccinatiecampagnes niet overal in Europa even hard. Ook zijn de plannen voor een internationaal erkende manier waarmee je kan aantonen dat je geen corona hebt, nog niet rond en dat lijken twee cruciale voorwaarden te zijn voor het heropenen van de grenzen voor toeristen. Daarbovenop komt nog dat op veel plekken de besmettingen flink zijn opgelopen. In veel landen zijn de maatregelen tegen het coronavirus de laatste tijd juist weer aangescherpt. In Frankrijk geldt een strenge lockdown en ook in Duitsland wordt gewerkt aan nieuwe wetten waarmee strengere maatregelen kunnen worden opgelegd. 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt