yoga in de bergen

Yoga en een bergwandeling: geen gekke combinatie

Kijk niet raar op als je tijdens een bergwandeling mensen met ee yogamatje onder hun arm tegenkomt. Steeds meer mensen trekken de bergen in, niet alleen om te wandelen, maar ook voor yoga.

Yoga is razendpopulair. In Nederland doen naar schatting inmiddels meer dan 500.000 mensen maandelijks een aantal yoga-oefeningen. En ook in België is yoga flink in trek. Voor veel mensen zijn de yoga-oefeningen een fijne afwisseling op het drukke dagelijks leven. De oefeningen zorgen voor een moment van ontspanning en bezinning én draagt bij aan je lenigheid en spierkracht. Een bijzonder aantrekkelijke mix voor veel mensen.

Yoga en de bergen, een goede combinatie

Veel yogi zoeken daarbij de buitenlucht op. Niet alleen in het park dichtbij huis, maar ook op vakantie. En dat is dus precies wat die mensen op dat kleedje op de almen aan het doen zijn: ze combineren de rust en ruimte van de bergen met de mentale en fysieke in- en ontspanning van yoga.

Klinkt dat gek? Eigenlijk niet! In de bergen kom je immers heerlijk tot rust. De frisse lucht, het weidse uitzicht en de stilte die je op een alm ver van de drukke steden hebt, zijn een heerlijke plek om tot rust te komen. En wist je dat veel yoga-oefeningen ook voor bergwandelaars helemaal geen gek idee zijn? Veel oefeningen draaien om balans en evenwicht -goed voor je tredzekerheid tijdens een bergwandeling- én trainen spiergroepen in je rug, benen en armen die je ook als wandelaar vaak gebruikt. Zo is yoga dus een prima training voor je bergwandeling, maar ook een leuke onderbreking tijdens een bergtocht.

Yogawandelingen

Daarom worden op veel plekken in de Alpen heuse yogawandelingen aangeboden. Met een yogaleraar trek je de bergen in om op de mooiste plekjes een paar oefeningen te doen. En wat zijn dat voor plekken? Bijvoorbeeld de Brentenjoch, dichtbij Kufstein, of de Schmittenhöhe bij Zell am See, waar je een prachtig uitzicht op de 3000’ers om je heen hebt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Yoga Internationaal

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling