Helikopter. Foto johnb2008

Zelf betalen voor reddingshelikopter in Alpen

Helikopter. Foto johnb2008Wie aan extreme sporten doet in de Italiaanse Dolomieten en in gevaar komt, zal zelf moeten betalen voor de inzet van de reddingshelikopter. Tenminste, als er sprake is van 'vastgesteld oneigenlijk gebruik' van de noodhulp. Dat heeft de raad van de regio Veneto besloten. Mensen die door roekeloos gedrag noodhulp nodig hebben, moeten de portemonnee trekken.

In augustus werd al bekend dat in de Zwitserse Alpen de reddingshelikopter steeds vaker als een nachtelijke taxidienst wordt gebruikt, al zijn er nog geen maatregelen genomen. In Veneto hebben ze nu wel actie ondernomen. Daar gaat nu een eigen bijdrage van 500 euro gelden als de reddingshelikopter ingezet moet worden.

De eigen bijdrage geldt alleen wanneer mensen zichzelf door roekeloos gedrag in gevaar brengen of als ze onverzekerd zijn. Deze maatregelen worden genomen omdat er bij reddingsacties soms ook reddingswerkers in gevaar komen. Begin deze maand kwamen nog twee reddingswerkers in de Dolomieten om het leven. Voor inwoners van Italië zal de eigen bijdrage lager zijn. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past