Een skiër begint aan een afdaling in de Zillertal Arena in Tirol - Oostenrijk.

Zillertal Arena en Obereggen zijn beste skigebieden

Een skiër begint aan een afdaling in de Zillertal Arena in Tirol, Oostenrijk.De skigebieden Zillertal Arena in Oostenrijk en Obereggen in Italië zijn in de Ski Area Test beoordeeld als beste skigebieden. De gebieden scoorden allebei evenveel punten en eindigden gezamenlijk op de eerste plaats.

Zillertal Arena in Tirol heeft volgens de Ski Area Test de beste evenementen, het beste kinderaanbod en de beste marketing. Ook werken daar de vriendelijkste medewerkers en het gebied heeft de beste skischool. Obereggen in Trentino-Zuid-Tirol kwam in de test onder andere als beste uit de bus bij fun & actie. Daarnaast vind je in het gebied de beste sneeuw en ook de reddingsdienst werd als beste beoordeeld. 

Sinds seizoen 1996/1997 wordt de Ski Area test gehouden. Daarbij worden skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Slovenië beoordeeld. Aspecten waarop de gebieden beoordeeld worden, zijn onder andere de kwaliteit van de liften en pistes, veiligheid en het gebruik van sneeuwmachines. Maar ook de klantvriendelijkheid van de medewerkers wordt getoetst.

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!