Zonnige wintersportwinter in Oostenrijk

Tot nu toe is deze winter een van de drie zonnigste ooit gemeten in Oostenrijk. De verschillen per regio zijn wel groot. Over het geheel genomen was er minder neerslag, gelukkig ligt er wel sneeuw.

Gemiddeld dertig procent meer zon

In het zuiden was er 32 procent meer zon dan in een gemiddelde winter. De meeste zonuren waren er in het zuiden en het westen. Voor de overige delen was de stijging tussen de 15 en 20 procent.

Gemiddeld warmer

Januari had koude periodes, vergelijkbaar met de temperaturen in januari 2016. In het gebied van de Centrale Alpen was het deze winter een halve tot anderhalve graad warmer. Boven de 1400 meter was de afwijking 1,5 tot 2,5 graden.

Minder neerslag

Over de hele linie was er 40 procent minder neerslag dan in voorgaande winters, gelukkig lag er wel een dikke laag sneeuw. De mindere hoeveelheid neerslag is het gevolg van  hogedrukgebieden, die voor wat betreft de neerslag de doorslag gaven.

Bron: orf, foto: pixabay

 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!