Zuid-Tirol heeft nieuwe architectuur app

Zuid-Tirol heeft een nieuwe app die vertelt over de architectuur in de Noord-Italiaanse provincie. De ArchApp, zoals de Zuid-Tirolse app heet, staat vol met foto’s en video’s, achtergrondinformatie en technische specificaties, routes, profielen van architecten en een kalender met architectuurevents in Zuid-Tirol. 

ArchApp vol bergarchitectuur

De app past goed binnen de visie van Zuid-Tirol. De regio staat bekend om de progressieve en stijlvolle benadering van design en architectuur. De architectuur is in de ArchApp opgesplitst in zes categorieën: wijn en cuisine, kunst en cultuur, vrije tijd, hotels en resorts, publieke gebouwen en woonhuizen. De app biedt verschillende tours die langs de mooiste gebouwen in Zuid-Tirol gaan. Zo kun je wandelen door de stad Bressanone/Brixen of kies je voor de wandeling langs de wijnhuizen van Zuid-Tirol. Het is voor gebruikers mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken waardoor de app bijhoudt waar je bent geweest, welke plekken favoriet zijn en is het mogelijk om je eigen route vast te stellen. De ArchApp is te gebruiken op iOS, Android en Windows Phone en in de talen  Engels, Italiaans en Duits.

Moderne architectuur

Maar 8% van de oppervlakte van het bergachtige Zuid Tirol is bewoonbaar. Daarom wordt deze ruimte ingevuld met passende en duurzame gebouwen. De moderne gebouwen passen goed in het berglandschap. Door het gebruik van hout en glas is het een goede combinatie met de traditionele architectuur in Zuid-Tirol.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past