Vaude Transschwarzwald

Zware Tran-Schwarzwald voor mountainbikers opnieuw georganiseerd

Net als vorig jaar zal ook dit jaar VAUDE haar jaarlijkse Trans-Schwarzwald organiseren. Dit is een 5-daagse MTH-marathon voor zowel professionele mountainbikers als ook liefhebbers van een uitdagende meerdaagse tocht. De Trans-Schwarzwald vindt dit jaar van 10 t/m 14 augustus plaats. Samen met de NKBV en GO MTB organiseert VAUDE Nederland een compleet trainingsprogramma ter voorbereiding. Dit is bedoeld om Nederlandse deelnemers te stimuleren.

Het Zwarte Woud

Met de Trans-Schwarzwald neemt VAUDE de deelnemers mee naar het prachtige Zwarte Woud in Duitsland. Er moeten meer dan 400 kilometers verreden worden en meer dan 10.000 hoogtemeters overwonnen worden verdeeld over 5 etappes. Voor de deelnemers wordt het dus zeker afzien tijdens deze loodzware tocht, maar er is ook veel gelegenheid om te genieten. We hebben het dan niet alleen over de schitterende natuur waar de route doorheen voert, maar ook tijdens de verschillende nevenevenementen die tijdens de tocht worden georganiseerd. Een voorbeeld hiervan zijn expo’s in alle overnachtingsplaatsen.

Trainingsprogramma

Zoals gezegd is er dus een uitgebreid trainingsprogramma opgezet om Nederlandse mountainbikers te stimuleren om deelt e nemen aan dit unieke en bijzondere evenement. Het is ter voorbereiding én ter kennismaking van de andere deelnemers. Het programma bestaat uit een intake, sportvoedingsadvies, uitleg over bikeonderhoud, een MTB-tocht en clinic, een 2 daags en een 3 daags trainingsweekend, online advies en begeleiding en uiteraard deelnamen aan de VAUDE Trams-Schwarzwald. Strava zorgt ervoor dat dat deelnemers op de hoogte blijven van elkaars trainingen en dus gemotiveerd om te blijven trainen. Ter ondersteuning heeft VAUDE Nederland een facebookpagina in het leven geroepen om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!