Home » Merken

Vaude

VAUDE is de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de berg- en fietssport van Europa. Dit moderne familiebedrijf voldoet aan de hoogste milieu-eisen en neemt haar eigen sociale verantwoordelijkheid wereldwijd zeer serieus.

Op het hoofdkantoor, in het zuiden van Duitsland, werken inmiddels zo’n 600 medewerkers. Zij hebben het merk VAUDE (dat uitgesproken wordt als [fau’dee]) uitgebouwd tot waar het nu voor staat: hoogwaardige producten, innovatieve techniek en een verantwoorde wijze van zakendoen.

 

Dit is op allerlei manieren terug te zien in de producten en de productie van VAUDE. De fabriek in Tettnang produceert al sinds 2012 volledig klimaatneutraal en voldoet aan de strengste eisen op het gebied van verantwoord produceren. Maar ook in de VAUDE-fabrieken aan de andere kant van de wereld wordt er alles aan gedaan om zo goed mogelijk om te gaan met de eigen werknemers en het milieu waarin zij werken en leven, onder andere onder de vlag van de “Fair Wear Foundation” waar VAUDE actief lid van is.
De producten die zijn voorzien van het eigen “Green Shape” label worden zeer milieuvriendelijk gefabriceerd, volgens strenge en transparante criteria. Door de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame productie is VAUDE uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf in 2015 van Duitsland!

Ook in de toekomst blijft VAUDE haar eigen milieudoelstellingen verbeteren en heeft het zich als doel gesteld om het gehele productpalet stap voor stap maximaal milieuvriendelijk te fabriceren. VAUDE zet zich in voor betere wereld, de wereld waarin jij je avonturen beleeft.

Foto:  VAUDE Moritz Attenberger

Uitrusting - 24 jun 2024

Een al bekend ontwerp nóg beter maken, dat is wat er met de producten in de Rethink-collectie van Vaude is gedaan. De Elope Shorts horen daarbij.

duurzaam outdoorkledingmerk
Nieuws - 13 nov 2023

Outdoormerk Vaude heeft de Duitse Duurzaamheidsprijs (DNP) gewonnen. Een belangrijke erkenning voor het merk, dat binnenkort zijn 50e verjaardag viert

Vaude Valsorda 3in1
Uitrusting - 22 sep 2023

Bescherming tegen het weer kun je het hele jaar door gebruiken. De Valsorda 3in1 jas van Vaude zorgt ervoor dat je het hele jaar door naar buiten kan.

PFAS regenkleding
Nieuws - 31 mei 2023

In de bergen kan je niet zonder regenkleding maar veel regenkleding bevat schadelijke PFAS. Outdoormerk Vaude roept op om regenkleding zonder PFAS te maken

vaude neyland Padded Jacket
Uitrusting - 23 mei 2023

Dat je van oude spullen veel mooie én goede dingen kan maken, bewijst Vaude met het Neyland Padded Jacket. Het gaat om een stevig gevoerd en modieus jack.

Vaude Selun 800
Uitrusting - 15 sep 2022

De Vaude Selun 800 is een mummieslaapzak, geschikt voor wandeltochten, alpinisme, en trektochten. Bovenal is de slaapzak lekker warm.

win een rugzak van vaude
Winnen - 16 jun 2022

Deze zomer gaan we weer op avontuur naar de bergen. Laat jouw mooiste vakantieavonturen in de bergen zien en win een rugzak van Vaude.

Farley Stretch T-Zip III broek
Uitrusting - 25 mei 2022

Met de comfortabel, lichte, slijtvaste en elastische afritsbroek Farley Stretch T-Zip III van Vaude ben je klaar voor elke wandeling!

Vaude Women’s asymmetric 38+8
Uitrusting - 24 feb 2022

Karin testte de Women's asymmetric 38+8 rugzak van Vaude tijdens een meerdaagse trektocht in Slovenië.

vaude elope padded jacet
Uitrusting - 20 sep 2021

Milieubescherming wordt bij VAUDE vooral door het gebruik van gerecyclede materialen verder doorgezet. In de wintercollectie voor 2021/22 is de helft van de producten al gemaakt van biobased of gerecyclede materialen. Dit bespaart waardevolle hulpbronnen, energie en CO2-uitstoot, wat doelbewust ook bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

vaude wizard rugzak
Uitrusting - 31 mei 2021

Wie graag een rugzak wil die én flexibel én functioneel is, moet de Wizard van Vaude hebben. Een veelzijdige rugzakk met goed geventileerd rugpand.

Review: Vaude Elope Fleece Jacket
Uitrusting - 1 mrt 2021

Wandelen doe ik nu nog meer dan voor deze coronatijd. En deze winter is ideaal, de warme zonnige dagen en regenweken wisselen af met dagen vol sneeuw en ijs en alles wat er tussenin zit. Een goede fleecejas hoort bij de standaard uitrusting en de nieuwe Vaude Elope Fleece Jacket ging een paar weken met mij mee op pad.

Pagina's

Abonneren op Vaude